Scopul general al proiectului este de a susține societatea civilă locală din regiunile Cahul și Ungheni în promovarea egalității de gen și a abilitării femeilor.
Prin consolidarea capacităților societății civile locale, proiectul va contribui la o implicare mai durabilă a actorilor locali interesați să promoveze cultura toleranței zero față de violență și va crea un climat în care atitudinile, convingerile și comportamentele abuzive vor fi inacceptabile.
Perioada de implementare: iulie 2021 - septembrie 2022
Obiectivele proiectului:
Rezultate așteptate:
Cine implementează proiectul?
Proiectul este implementat de Fundația Terre des hommes Moldova cu implicarea și participarea activă a cel puțin 8 organizații ale societății civile din raioanele Cahul și Ungheni.
Activitățile pe care le vom desfășura în cadrul proiectului:
Evaluarea necesităților celor opt organizații locale ale societății civile din regiunile Cahul și Ungheni. În baza rezultatelor evaluării, va fi schițat și planificat un program de consolidare a capacităților acestor organizații.
Realizarea unui program de consolidare a capacităților pentru cele opt organizații locale. Vor fi organizate o serie de sesiuni de instruire (online și offline) pentru a ajusta obiectivele Strategiilor și Planurilor de Acțiuni, astfel încât aspectele legate de gen și EVAW să fie integrate printre prioritățile acestora.
Suport prin mentorat și tutorat pentru proiectarea inițiativelor comunitare.
Subgrantarea inițiativelor comunitare inovatoare pentru opt organizații locale ale societății civile din regiunile Cahul și Ungheni în vederea implementării inițiativelor comunitare inovatoare, cu o valoare de minim 6.000 USD și maxim 12.000 USD pentru o perioadă de implementare între 6 luni și 10 luni.
Implementarea inițiativelor inovatoare. Cele opt organizații locale urmează să implementeze Inițiativele pentru o perioadă de la 6 la 10 luni. Echipa Tdh Moldova, cu suportul consultanților externi, va oferi mentorat și tutorat permanent în timpul implementării inițiativelor locale (online și offline).
Identificarea bunelor practici și istorii de succes de implementare a inițiativelor locale și prezentarea acestora. La sfârșitul proiectului este planificat un eveniment de valorificare pentru a întruni toate părțile interesate implicate și organizațiile beneficiare și a face schimb de experiență.
Echipa de proiect/Tdh Moldova:
Elena Madan, Directoare Tdh Moldova / e-mail: elena.madan@tdh.ch
Teodora Rebeja, Coordonatoare de programe / e-mail: teodora.rebeja@tdh.ch
Veronica Pelivan, Coordonatoare de proiect / e-mail: veronica.pelivan@tdh.ch
Natalia Chicu, Coordonatoare financiară / e-mail: natalia.chicu@tdh.ch
Elena Petric, Ofițeră logistică și administrare / e-mail: mda.office@tdh.ch
Dumitrița Butnaru, Coordonatoare comunicare / e-mail: dumitrita.butnaru@tdh.ch
![]() |
Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor. |
|
|
|
|||
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
|