Perioada de implementare: 2014-2017
Acoperirea geografica: 29 de raioane ale Republicii Moldova
Beneficiari: profesioniști cu atribuții în protecția copilului atât la nivel raional cât și comunitar.
Scopul proiectului: De a îmbunătăți siguranța, bunăstarea și dezvoltarea copiilor în situație de risc și a celor lipsiți de îngrijire familială adecvată în Republica Moldova. Proiectul își va armoniza eforturile cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației și alte ministere relevante, pentru a consolida sistemul național de protecție a copilului, a dezvolta și a îmbunătăți politicile sociale întru prevenirea separării familiilor și asigurării protecției copiilor lipsiți de îngrijire familială.
Beneficiari: Proiectul are rolul de a promova în rândul profesioniștilor și a publicului larg importanța familiei pentru copil, mobilizând implicarea tuturor actorilor guvernamentali și neguvernamentali în procesul de reformă și consolidând coordonarea acestora în interesul superior al copilului.
Activitățile desfășurate de Tdh în cadrul acestui proiect au fost axate pe instruirea angajaților instituțiilor din domeniul asistenței sociale, educației, ocrotirii sănătății, organelor de drept și care trebuie să coopereze în vederea prevenirii și asistenței cazurilor de violență, neglijare, exploatare, trafic al copiilor. Accentul este pus pe formarea competențelor necesare pentru implementarea Instrucțiuni privind mecanismul intersectorial de cooperare pentru identificarea, evaluarea, referirea, asistența și monitorizarea copiilor victime și potențiale victime ale violenței, neglijării, exploatării, traficului.
Partenerii proiectului: Ministerul Educației, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Autoritățile Publice Locale (APL), UNICEF.
Donatori: Proiectul este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) care va fi implementat în Republica Moldova de Asociația Obștească „Parteneriate pentru Fiecare Copil”.
![]() |
Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor. |
|
|
|
|||
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
|