Română      Русскии


18.10.2019
Drepturile copilului, prin ochii copiilor
13.09.2019
Școala viitorului este o școală liberă de violență și bullying
22.08.2019
Tineri, manageri ai Centrelor de tineret şi profesori vor dezvolta iniţiative de implicare civică pentru tinerii din 23 de raioane
15.08.2019
150 de copii, din 30 de școli din țară, vor deveni agenți ai schimbării pentru combaterea violenței
07.08.2019
Toți copiii trebuie să se simtă în siguranță și protejați în sport

 

Prima pagină  »  Resurse  »  Managementul de caz
Managementul de caz
Ghid pentru profesionişti „Managementul de Caz pentru copiii identificaţi fără însoţitori legali pe teritoriile altor state”

Ghidul „Managementul de Caz pentru copiii identificaţi fără însoţitori legali pe teritoriile altor state” are drept scop acordarea suportului metodologic şi consolidarea capacităţilor profesioniştilor implicaţi în procesul de repatriere a copiilor identificaţi fără însoţitori legali peste hotarele Republicii Moldova, precum şi în procesul de monitorizare post repatriere.

Ghidul pentru profesionişti „Managementul de Caz pentru copiii identificaţi fără însoţitori legali pe teritoriile altor state” este adresat autorităţilor, instituţiilor şi specialiştilor cu competenţe în domeniul protecţiei copilului.

Ghidul „Managementul de Caz pentru copiii identificaţi fără însoţitori legali pe teritoriile altor state” a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi  Familiei nr.52 din 25.04.2014. Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „FACT – Acţiune Transnaţională – Protecţia copiilor moldoveni aflaţi în situaţii de risc sau victime ale exploatării şi/sau traficului de fiinţe umane în Federaţia Rusă”, implementat de Reprezentanța din Republica Moldova a Fundației Terre des hommes, cu asistenţa financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Ghidul conţine 10 tipuri de caz:

  1. Specificul (re)integrării copilului de vârstă şcolară
  2. Specificul (re)integrării copilului cu dizabilităţi
  3. Specificul (re)integrării copilului rămas fără ocrotire părintească
  4. Specificul (re)integrării în familie a copiilor cu vârste diferite
  5. Specificul (re)integrării copilului rămas temporar fără ocrotire părintească/rămas fără ocrotire părintească
  6. Specificul (re)integrării în familie a copilului nou-născut
  7. Specificul cazului copilului al cărui familie biologică /extinsă refuză să-l preia pentru creştere şi educare
  8. Specificul (re)integrării copilului infectat cu tuberculoză
  9. Specificul (re)integrării copilului infectat cu HIV/SIDA
  10. Specificul (re)integrării copilului nedocumentat sau actele de identitate ale cărui au fost pierdute
Materiale ataşate
ghid_profesionishti_ro_8146391.pdf
pdf, 1 MBManagementul de caz

Ghid pentru profesioniştii din domeniul protecţiei copilului Citeşte mai mult...
Prezentul Suport de curs este axat pe instruirea şi ghidarea formatorilor - specialiști ce au responsabilități de ghidare și monitorizare a angajaților instituțiilor din domeniul asistenței sociale, educației, ocrotirii sănătății, organelor de drept și care trebuie să coopereze în vederea prevenirii și asistenței cazurilor de violență, neglijare, exploatare, trafic al copiilor. Citeşte mai mult...
Materialele informative au fost utilizate în cadrul Atelierului de Instruire „Mecanismul Intersectorial de Cooperare in Domeniul Protecţiei Copilului” care a fost organizat în perioada August-Octombrie 2014, în 29 raioane, cu participarea a 556 specialişti cu competenţe în domeniul protecţiei copilului. Citeşte mai mult...


Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS