Română      Русскии


28.01.2022
Apel de propuneri de proiecte pentru sporirea gradului de implicare a structurilor societății civile locale din regiunile Cahul și Ungheni în promovarea egalității de gen, prevenirea violenței domestice și abilitarea fetelor/femeilor.
27.12.2021
„Te voi iubi, pozitiv(ă) sau negativ(ă).” Campania de promovare a modului sănătos de viață în 12 școli profesional-tehnice din țară
20.12.2021
Copiii vor să fie auziți. Cum construim relații armonioase între părinți și adolescenți?
17.12.2021
Adolescenții trebuie apreciați pentru reușitele lor. Cum pot încuraja părinții deciziile corecte la copiii adolescenți
16.12.2021
Cum comunic și cum soluționez conflictele cu copilul meu adolescent?

 

Prima pagină  »  Resurse  »  Activităţi psihosociale de grup cu copiii
Activităţi psihosociale de grup cu copiii
Studiul „Impactul activităţilor psihosociale asupra comportamentului copilului”
Publicat: 12.05.2014   

Studiul de faţă vine să prezinte schimbările la nivelul copiilor în rezultatul implicării lor în activităţile MGSC şi participarea la activităţile în cadrul ludotecilor.

Studiului „Impactul activităţilor psihosociale asupra comportamentului copilului” a fost elaborat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor”. Proiectul a fost implementat de Reprezentanţa Fundaţiei „Terre des hommes” în Moldova, cu asistenţa financiară a Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Prin intermediul proiectului, servicii de Ludotecă şi Activităţi psihosociale de grup pentru copii (MGSC - Movement, Games, Sport and Creativity) au fost lansate în şcolile din 20 de comunităţi rurale de pe ambele maluri ale râule Nistru.

Studiul de faţă vine să prezinte schimbările la nivelul copiilor în rezultatul implicării lor în activităţile MGSC şi participarea la activităţile în cadrul ludotecilor.

În acest sens, accentul a fost plasat pe determinarea impactului activităţilor psihosociale şi jocurilor asupra dezvoltării personalităţii copiilor şi comportamentului acestora; aprecierea schimbărilor la nivelul competenţelor personale, psihosociale şi fizice a copiilor şi încurajarea observării de către copii a schimbărilor parvenite la colegii lor; determinarea impactului metodologiei activităţilor psihosociale de grup asupra personalităţii pedagogului animator şi studierea dinamicii relaţiilor pedagog/animator-copii şi copii-copii în procesul de participare a acestora la activităţi psihosociale şi jocuri şi, nu în cele din urmă, elaborarea unui set de recomandări practice privind implementarea/integrarea activităţilor psihosociale.

Cercetarea s-a desfăşurat în două etape. Etapa iniţială a studiului a reprezentat un tablou general privind copiii care urmau să participe la activităţi pe durata unui an academic. Etapa finală reflectă schimbările apărute după implementarea activităţilor MGSC după 6 luni de participare a copiilor la activităţi.

Studiul concluzionează că activităţile psihosociale au un impact benefic asupra copiilor şi dezvoltă la copii competenţele mentale/cognitive, sociale şi fizice.

Mai jos puteţi descărca studiul în întregime.

Materiale ataşate
impactul_activitatilor_psihosociale_4175757.pdf
pdf, 1 MB
Activităţi psihosociale de grup cu copiii

Acest manual, o compilație de douăzeci de jocuri, nu se dorește a fi unul din multele de același tip, care să enumere și să descrie jocuri sportive de efectuat cu copiii într-un scop recreativ. Citeşte mai mult...
Această culegere de activități psiho-sociale (aici și în text numite ateliere) este dedicată în special profesioniștilor și tinerilor lideri implicați în activități cu un grup țintă specific și anume, băieții și bărbații tineri de 12 ani și mai mari. Citeşte mai mult...
Formarea are scopul de a dezvolta capacităţile animatorilor în realizarea activităţilor psihosociale de grup cu copiii. Vă oferim descrierea pas cu pas a modulelor de formare, pentru a fi utilizate în activitatea Dvs. Citeşte mai mult...
Acest manual reprezintă rodul a mai mult de cinci ani de experienţă de lucru în cadrul Terre des hommes (Tdh) în domeniul consolidării capacităţilor adulţilor, responsabili de lucrul cu copiii în teren. Dezvoltarea competenţelor lor personale, sociale, metodologice şi tehnice contribuie la sporirea calităţii activităţilor şi, ca urmare, consolidează capacitatea de rezilienţă şi starea psihosocială armonioasă a copiilor vulnerabili. Citeşte mai mult...
Activităţile de grup cu copiii sunt o parte importantă a intervenţiilor de tip psihosocial care vin să satisfacă necesităţile nemateriale şi ajută copilul în depăşirea situaţiilor vulnerabile, îmbunătăţesc starea lui psihoemoţională şi relaţiile sociale şi fortifică capacitatea de rezilienţă a acestuia. Citeşte mai mult...


Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan

 

PAGINA ÎN SUS