Română      Русскии

06.05.2021
„Explozie de emoții” pe Viber! Exprimă-ți emoțiile în comunicarea cu cei dragi prin stickerele colorate realizate de UNICEF și Terre des hommes Moldova
29.04.2021
Siguranța copiilor depinde direct de acțiunile sau inacțiunile noastre
26.04.2021
BULLYING-ul: ce e de făcut? Mesajul copiilor către semeni și adulți [Video]
21.04.2021
TERMEN EXTINS. Căutăm un cercetător/o cercetătoare sau o echipă de cercetători pentru analiza mediului de afaceri în 5 raioane
14.04.2021
CONCURS DE SELECTARE A 24 DE ȘCOLI PENTRU PROIECTUL „JOBOTECA”

 

Prima pagină  »  Ştiri şi anunţuri
Ştiri şi anunţuri
CONCURS DE SELECTARE A 24 DE ȘCOLI PENTRU PROIECTUL „JOBOTECA”
Publicat: 14.04.2021   

Fundația Terre des hommes România, alături de Terre des hommes Moldova (Tdh), anunță un CONCURS de selectare a 24 de instituții de învățământ general din 5 raioane: Soroca, Călărași, Nisporeni, Strășeni și Căușeni, pentru implicarea în proiectul „JOBOTECA – program pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii”  - proiect finanțat de Uniunea Europeană (UE)[1].

Proiectul este implementat de către Fundațiile Terre de hommes România și Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și prevede implicarea activă a copiilor, tinerilor și profesioniștilor de la nivel local ai mediului de afaceri și ai întregii comunități.

Perioada de implementare a proiectului: februarie 2021 – ianuarie 2024 (36 luni).

Scopul proiectului:  a spori participarea adolescenților și tinerilor în societatea și economia din R. Moldova prin intermediul unui program pilot complex, centrat pe elev și conectat la piața forței de muncă din Moldova.


Ce este JOBOTECA?

„Joboteca” este un program pilot care va spori accesul tinerilor la educație și la oportunități de formare și va facilita participarea acestora în procesul de luare a deciziilor care îi privesc, contribuind la accesul tinerilor la piața muncii din R. Moldova.
 

Jobotecile (biblioteci de carieră) sunt spații prietenoase tinerilor, special amenajate în cadrul   școlilor, dotate cu  echipamente IT și alte materiale necesare pentru organizarea activităților online/offline, în cadrul cărăra tinerii să cunoască posibilele parcursuri de carieră.


Ce ne propunem să realizăm împreună?

 • Să dezvoltăm și să implementăm un program pilot de consolidare a competențelor cheie pentru acces și participare la piața muncii a adolescenților și tinerilor.
 • Să împuternicim organizațiile de la nivel local să dezvolte inițiative care vor susține implicarea tinerilor în activități economice.
 • Să dezvoltăm o rețea de oportunități de stagiu pentru tineri prin consolidarea relației dintre școală și mediul de afaceri (companii private), mediul asociativ și instituțiile publice.

În acest context, anunțăm CONCURS pentru selectarea a 24 de instituții de învățământ general (liceu sau gimnaziu de circumscripție) din 5 raioane: Soroca, Călărași, Nisporeni, Strășeni și Căușeni, care vor să găzduiască o „Jobotecă” și să contribuie la realizarea scopului propus.


Care este sprijinul de care vor beneficia  instituțiile partenere?

 1. Sprijin în dezvoltarea conceptului de design și dotarea spațiilor pentru „Joboteca” (designul și dotarea se va realiza ținând cont de părerea adolescenților și tinerilor și cu implicarea directă a acestora).
 1. Fiecare spațiu va fi dotat cu echipament IT, tehnică și mobilier în valoare medie de 7.000 EU, în funcție de necesități. „Joboteca” va fi dotată cu resurse didactice (cursuri on-line, video-uri, module de instruire, etc.) necesare pentru organizarea activităților de dezvoltare personală și de orientare profesională a tinerilor.
 1. Cadrele  didactice  din instituțiile partenere vor beneficia de instruire și ghidare pe toată durata de implementare a proiectului.
 1. Cadrele didactice vor putea implementa un program pilot care va spori accesul la educație al tinerilor, la oportunități de formare a acestora și de participare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor care îi privesc.
   
 2. Adolescenții/tinerii (14 - 18 ani) vor beneficia de instruiri non formale, oportunități de a experimenta diverse profesii și ocupații, de a dezvolta și pune în practică diverse idei de afaceri. Pe toată perioada proiectului tinerii vor fi ghidați și susținuți de o echipă profesionistă și mentori experimentați.
   
 3. Sprijin pentru managerii instituțiilor în dezvoltarea de parteneriate cu sectorul privat/public și comunitatea în general, pentru asigurarea durabilității programului de dezvoltare a abilităților profesionale ale tinerilor prin programe de mentorat și stagiu.

 

Criterii de eligibilitate ale instituției de învățământ general:

 1. Deschiderea și angajamentul instituției de învățământ de a se implica activ în toate activitățile proiectului pe durata de implementare și după finalizarea acestuia.
   
 2. Instituțiile de învățământ (licee sau gimnazii de circumscripții) cu un număr minim de 230 elevi, cu cel puțin o clasă pentru fiecare nivel.
 1. Existența unui spațiu pentru găzduirea „Jobotecii”. Cerințe minime pentru spațiu: sală luminoasă, încălzită, cu o suprafață de minim 40 m2, accesibilă pentru adolescenți/tineri, inclusiv persoane cu nevoi speciale. Spațiul trebuie să fie reparat și pregătit pentru amenajare. Sunt eligibile spațiile cum ar fi: Clasa viitorului, cabinete de informatică, alte spații care întrunesc criteriile menționate mai sus.
 1. Disponibilitatea cadrelor didactice de a participa la instruiri și de a realiza activități non formale cu elevii din clasele a 7-a – a 12-a.
 1. Disponibilitatea cadrelor didactice  de a fi persoane resursă pentru tinerii instruiți în domenii de dezvoltare personală și profesională, dezvoltarea abilităților de antreprenor, dezvoltarea abilităților digitale, etc.
 1. Disponibilitatea cadrelor didactice de a desfășura voluntar activități de grup cu elevii în baza programului „Joboteca” cel puțin o dată la două săptămâni.
 1. Disponibilitatea cadrelor didactice de a desfășura voluntar activități de grup cu părinții - cel puțin 5 activități pe an.
 1. Experiență de realizare a programelor sau activităților extracurriculare în domeniul de antreprenoriat/orientare în carieră.
 1. Angajamentul instituției de învățământ de a asigura funcționarea activităților în cadrul „Jobotecii” cel puțin 5 ani după încheierea proiectului, prin resurse proprii.

 

Pentru participare la CONCURS, vă rugăm să prezentați următoarele:

 1. Scrisoare de motivare, în care să argumentați (pe o pagină) intenția dvs. de participare în proiect, pornind de la necesitățile adolescenților și tinerilor și criteriile de eligibilitate descrise mai sus. Scrisoarea va fi semnată de directorul școlii.
   
 2. Formularul de aplicare completat (îl găsiți anexat).
   

Evaluarea dosarelor va fi realizată de către o echipă de evaluatori compusă din reprezentanți ai echipei Tdh România și Tdh Moldova în termen de cel mult 10 zile din momentul închiderii concursului.  Evaluarea dosarelor va fi realizată în baza criteriilor de eligibilitate enumerate mai sus și a motivației instituției de implicare în proiect și asigurare a durabilității programului „Joboteca”.  


Dosarul pentru participare la CONCURS se va expedia în format electronic, la adresa de email: mda.office@tdh.ch, cu mențiunea „Concurs - Joboteca”

Formularul de aplicare îl găsiți anexat.

Data limită de prezentare a dosarului: 22 aprilie 2021.

Notă: Doar instituțiile selectate vor fi contactate.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 068020808 sau la adresa de e-mail: ana.ciolan@tdh.ch
 


[1] Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul programului de Neighbourhood/ Action grants. Numărul acordului de grant NEAR-TS/2020- 421-810

 

Materiale ataşate
formular_aplicare_concurs_joboteca_7097797.docx
docx, 106 KB
Ştiri şi anunţuri

Publicat: 06.05.2021   
UNICEF Moldova, în colaborare cu organizația de protecție a drepturilor copilului Terre des hommes Moldova și cu aplicația de apeluri și mesaje Viber, a lansat pachetul de stickere „Explozie de emoții”, în care roboțelul Robert și prietenii săi exprimă o gamă variată de emoții și mesaje empatice. Atât abțibildurile virtuale, cât și mesajele, au fost elaborate în colaborare cu Grupul consultativ al copiilor al Tdh Moldova. Citeşte mai mult...
Publicat: 29.04.2021   
Între 19 și 23 aprilie a avut loc instruirea „Gestionarea situațiilor de bullying care se manifestă în contextul școlar”, organizată de Terre des hommes Moldova în care și-au consolidat cunoștințele și competențele 124 de profesioniști care direct sau indirect sunt implicați în intervenția situațiilor de bullying. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.04.2021   
Ce simte un copil supus bullying-ului? Ce poate face acesta pentru a ieși din situație și la cine să apeleze? Cum pot opri martorii o situație de bullying? Ce ar trebui să facă părinții și școala pentru a proteja copiii de bullying? Fundația Terre des hommes Moldova a lansat un video prin care aduce în atenția publică vocea copiilor privind pericolele bullying-ului și soluțiile pe care le văd copiii pentru a opri acest fenomen în școli. Citeşte mai mult...
Publicat: 21.04.2021   
Terre des hommes Moldova caută un cercetător/ o cercetătoare sau o echipă de cercetători cu o experiență considerabilă în cercetare, pentru a face o analiză a mediului de afaceri în raioanele partenere, a disponibilității lor de a stabili parteneriate cu școala și de a susține tinerii în programe de stagiu. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.04.2021   
Terre des hommes Moldova este în căutarea unei persoane cu experiență pentru a elabora un ghid metodologic pentru educatorii de la egal la egal din școlile profesional tehnice. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.03.2021   
În perioada februarie - aprilie 2021, cu suportul Reprezentanței în Republica Moldova a Fundației Terre des hommes, în 30 de instituții de învățământ din întreaga țară se pilotează un program de activități pentru copiii din școală „STOP bullying - cunosc, înțeleg, aplic". Citeşte mai mult...
Publicat: 02.03.2021   
Terre des hommes Moldova continuă și în acest an programul „YouCreate - inițiative comunitare creative realizate de tineri pentru tineri”, oferindu-le tinerilor posibilitatea să participe și în 2021 la programul de finanțare a inițiativelor comunitare creative implementate de aceștia pentru semenii lor din comunitate. Tdh Moldova le oferă suport echipelor de inițiativă formate de tineri din 22 de raioane partenere, având la bază colaborarea dintre școală – Centru de tineret / tineri – comunitate – APL și alți actori locali, care își propun să realizeze inițiative creative comunitare în baza metodologiei „YouCreate”. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.02.2021   
Terre des hommes Moldova este în căutarea unei persoane dinamice și proactive pentru a se alătura echipei. Candidatul/a pe care îl/o căutăm are experiență în lucrul cu tinerii, studii relevante în domeniu, este dornic/ă să-și împărtășească experiența proprie și să acumuleze altele noi. Data de începere: cât mai curând posibil. Contract: 1 an (cu posibilitate de extindere), cu normă întreagă. Termenul limită de depunere a dosarelor: 19 martie 2021. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.01.2021   
Terre des hommes Moldova solicită oferte de prețuri pentru achiziționarea serviciilor de editare și tipar. Termen limită de depunere a dosarelor: 29 ianuarie 2021 Citeşte mai mult...
Publicat: 22.01.2021   
Terre des hommes Moldova solicită oferte de prețuri pentru servicii de redactare în limba română Citeşte mai mult...
Publicat: 22.01.2021   
Terre des hommes Moldova (Tdh Moldova) solicită oferte pentru contractarea serviciilor de machetare și/sau design grafic. Data limită de depunere a ofertelor – 29 ianuarie 2021, ora locală 18:00. Citeşte mai mult...
Publicat: 28.12.2020   
Terre des hommes Moldova este una dintre cele 15 organizații partenere în proiectul transnațional DREAM ROAD, lansat anul acesta și care va continua până la sfârșitul lui 2022. Proiectul presupune o cooperare strânsă între aceste organizații din 10 țări din regiunea Dunării privind împuternicirea și incluziunea romilor. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.12.2020   
Terre des hommes Moldova announces tender for the selection of a company to develop a sticker pack for an anti-bullying kindness campaign in Moldova that will be launched via Viber. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.11.2020   
STOP BULLYING! Opresc. Vorbesc. Ajut. – este campania de informare și conștientizare privind fenomenul de bullying în școlile din Republica Moldova care urmează să se desfășoare pe parcursul lunilor decembrie 2020 – aprilie 2021. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.11.2020   
Fundația Terre des hommes Moldova anunță concurs pentru vânzarea autoturismului DACIA LOGAN MCV, anul fabricării - 2012. Un singur proprietar, fără accidente, deservire tehnică - service specializat. Prețul conform raportului de expertiză autorizată este de 81,194 MDL. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.09.2020   
86,8% dintre elevii claselor a 6-a – a 12-a din Republica Moldova sunt afectați, într-o formă sau alta, de bullying. Aceste date le-a relevat studiul „Bullying-ul în rândul adolescenților din Republica Moldova”, realizat de UNICEF Moldova în 2019. Citeşte mai mult...
Publicat: 21.08.2020   
Amenajare de spații prietenoase pentru tineri, precum parcări de biciclete, cinema în aer liber, hub pentru tineri; programe de conștientizare și educare, precum combaterea violentei față de femei sau educația media pentru tineri; cluburi de discuții, lectură și filme; festivaluri locale cu diverse tematici; realizarea unui blog care să reflecte viața și problemele tinerilor din comunitate; salubrizarea și restaurarea spațiilor verzi - sunt doar câteva dintre cele 27 de inițiative comunitare, ce urmează să fie realizate de către tineri pentru tineri în 25 de comunități din țară. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.06.2020   
Fundaţia Terre des hommes anunţă vacantă poziţia de Şef/ă al/a delegaţiei pentru Europa de Est - Moldova, România, Ucraina. Data de începere: cât de curând posibil Data limită de depunere a dosarelor: 05 Jul 2020 Citeşte mai mult...
Publicat: 17.06.2020   
Copiii și tinerii au dreptul să fie auziți, indiferent de condițiile și situația în care se află, însă opiniile lor sunt rareori căutate de către factorii de decizie și ideile lor nu sunt rar ascultate. Inițiativa #CovidUnder19, lansată de fundația Terre des hommes, își propune să schimbe acest lucru. Citeşte mai mult...
Publicat: 05.06.2020   
Deși se află abia în faza de instruiri, tinerii participanți la atelierele „YouCreate – inițiative comunitare creative, realizate de tineri pentru tineri” s-au antrenat deja în primele exerciții de creativitate: stabilirea denumirii echipelor și crearea unui logo care să le reprezinte. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 201


Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS