Română      Русскии

01.10.2021
Proiectul „Toleranță zero față de violența în familie în regiunile Cahul și Ungheni”
29.09.2021
Servicii de consultanță: analiza necesităților de consolidare a capacităților OSC-urilor partenere din regiunile Cahul și Ungheni
24.09.2021
Anunț de angajare! Consultant/ă sau o echipă de consultanți care să elaboreze un program de instruire inovativ pentru adolescenți în domeniul antreprenoriatului
24.08.2021
Să combatem ACTIV violența de gen în școală
05.08.2021
Terre des hommes is looking for Finance Officer in Moldova
Prima pagină  »  Ştiri şi anunţuri
Ştiri şi anunţuri
CONCURS DE SELECTARE A 24 DE ȘCOLI PENTRU PROIECTUL „JOBOTECA”
Publicat: 14.04.2021   

Fundația Terre des hommes România, alături de Terre des hommes Moldova (Tdh), anunță un CONCURS de selectare a 24 de instituții de învățământ general din 5 raioane: Soroca, Călărași, Nisporeni, Strășeni și Căușeni, pentru implicarea în proiectul „JOBOTECA – program pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii”  - proiect finanțat de Uniunea Europeană (UE)[1].

Proiectul este implementat de către Fundațiile Terre de hommes România și Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și prevede implicarea activă a copiilor, tinerilor și profesioniștilor de la nivel local ai mediului de afaceri și ai întregii comunități.

Perioada de implementare a proiectului: februarie 2021 – ianuarie 2024 (36 luni).

Scopul proiectului:  a spori participarea adolescenților și tinerilor în societatea și economia din R. Moldova prin intermediul unui program pilot complex, centrat pe elev și conectat la piața forței de muncă din Moldova.


Ce este JOBOTECA?

„Joboteca” este un program pilot care va spori accesul tinerilor la educație și la oportunități de formare și va facilita participarea acestora în procesul de luare a deciziilor care îi privesc, contribuind la accesul tinerilor la piața muncii din R. Moldova.
 

Jobotecile (biblioteci de carieră) sunt spații prietenoase tinerilor, special amenajate în cadrul   școlilor, dotate cu  echipamente IT și alte materiale necesare pentru organizarea activităților online/offline, în cadrul cărăra tinerii să cunoască posibilele parcursuri de carieră.


Ce ne propunem să realizăm împreună?

 • Să dezvoltăm și să implementăm un program pilot de consolidare a competențelor cheie pentru acces și participare la piața muncii a adolescenților și tinerilor.
 • Să împuternicim organizațiile de la nivel local să dezvolte inițiative care vor susține implicarea tinerilor în activități economice.
 • Să dezvoltăm o rețea de oportunități de stagiu pentru tineri prin consolidarea relației dintre școală și mediul de afaceri (companii private), mediul asociativ și instituțiile publice.

În acest context, anunțăm CONCURS pentru selectarea a 24 de instituții de învățământ general (liceu sau gimnaziu de circumscripție) din 5 raioane: Soroca, Călărași, Nisporeni, Strășeni și Căușeni, care vor să găzduiască o „Jobotecă” și să contribuie la realizarea scopului propus.


Care este sprijinul de care vor beneficia  instituțiile partenere?

 1. Sprijin în dezvoltarea conceptului de design și dotarea spațiilor pentru „Joboteca” (designul și dotarea se va realiza ținând cont de părerea adolescenților și tinerilor și cu implicarea directă a acestora).
 1. Fiecare spațiu va fi dotat cu echipament IT, tehnică și mobilier în valoare medie de 7.000 EU, în funcție de necesități. „Joboteca” va fi dotată cu resurse didactice (cursuri on-line, video-uri, module de instruire, etc.) necesare pentru organizarea activităților de dezvoltare personală și de orientare profesională a tinerilor.
 1. Cadrele  didactice  din instituțiile partenere vor beneficia de instruire și ghidare pe toată durata de implementare a proiectului.
 1. Cadrele didactice vor putea implementa un program pilot care va spori accesul la educație al tinerilor, la oportunități de formare a acestora și de participare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor care îi privesc.
   
 2. Adolescenții/tinerii (14 - 18 ani) vor beneficia de instruiri non formale, oportunități de a experimenta diverse profesii și ocupații, de a dezvolta și pune în practică diverse idei de afaceri. Pe toată perioada proiectului tinerii vor fi ghidați și susținuți de o echipă profesionistă și mentori experimentați.
   
 3. Sprijin pentru managerii instituțiilor în dezvoltarea de parteneriate cu sectorul privat/public și comunitatea în general, pentru asigurarea durabilității programului de dezvoltare a abilităților profesionale ale tinerilor prin programe de mentorat și stagiu.

 

Criterii de eligibilitate ale instituției de învățământ general:

 1. Deschiderea și angajamentul instituției de învățământ de a se implica activ în toate activitățile proiectului pe durata de implementare și după finalizarea acestuia.
   
 2. Instituțiile de învățământ (licee sau gimnazii de circumscripții) cu un număr minim de 230 elevi, cu cel puțin o clasă pentru fiecare nivel.
 1. Existența unui spațiu pentru găzduirea „Jobotecii”. Cerințe minime pentru spațiu: sală luminoasă, încălzită, cu o suprafață de minim 40 m2, accesibilă pentru adolescenți/tineri, inclusiv persoane cu nevoi speciale. Spațiul trebuie să fie reparat și pregătit pentru amenajare. Sunt eligibile spațiile cum ar fi: Clasa viitorului, cabinete de informatică, alte spații care întrunesc criteriile menționate mai sus.
 1. Disponibilitatea cadrelor didactice de a participa la instruiri și de a realiza activități non formale cu elevii din clasele a 7-a – a 12-a.
 1. Disponibilitatea cadrelor didactice  de a fi persoane resursă pentru tinerii instruiți în domenii de dezvoltare personală și profesională, dezvoltarea abilităților de antreprenor, dezvoltarea abilităților digitale, etc.
 1. Disponibilitatea cadrelor didactice de a desfășura voluntar activități de grup cu elevii în baza programului „Joboteca” cel puțin o dată la două săptămâni.
 1. Disponibilitatea cadrelor didactice de a desfășura voluntar activități de grup cu părinții - cel puțin 5 activități pe an.
 1. Experiență de realizare a programelor sau activităților extracurriculare în domeniul de antreprenoriat/orientare în carieră.
 1. Angajamentul instituției de învățământ de a asigura funcționarea activităților în cadrul „Jobotecii” cel puțin 5 ani după încheierea proiectului, prin resurse proprii.

 

Pentru participare la CONCURS, vă rugăm să prezentați următoarele:

 1. Scrisoare de motivare, în care să argumentați (pe o pagină) intenția dvs. de participare în proiect, pornind de la necesitățile adolescenților și tinerilor și criteriile de eligibilitate descrise mai sus. Scrisoarea va fi semnată de directorul școlii.
   
 2. Formularul de aplicare completat (îl găsiți anexat).
   

Evaluarea dosarelor va fi realizată de către o echipă de evaluatori compusă din reprezentanți ai echipei Tdh România și Tdh Moldova în termen de cel mult 10 zile din momentul închiderii concursului.  Evaluarea dosarelor va fi realizată în baza criteriilor de eligibilitate enumerate mai sus și a motivației instituției de implicare în proiect și asigurare a durabilității programului „Joboteca”.  


Dosarul pentru participare la CONCURS se va expedia în format electronic, la adresa de email: mda.office@tdh.ch, cu mențiunea „Concurs - Joboteca”

Formularul de aplicare îl găsiți anexat.

Data limită de prezentare a dosarului: 22 aprilie 2021.

Notă: Doar instituțiile selectate vor fi contactate.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 068020808 sau la adresa de e-mail: ana.ciolan@tdh.ch
 


[1] Proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, în cadrul programului de Neighbourhood/ Action grants. Numărul acordului de grant NEAR-TS/2020- 421-810

 

Materiale ataşate
formular_aplicare_concurs_joboteca_7097797.docx
docx, 106 KB
Ştiri şi anunţuri

Publicat: 29.09.2021   
Citeşte mai mult...
Publicat: 24.09.2021   
Terre des hommes Moldova este în căutarea unui /unei consultant/e sau a unei echipe de consultanți care să elaboreze un program de instruire inovativ pentru adolescenți (14 - 18 ani) în domeniul antreprenoriatului. Termen limită de depunere a dosarelor: 30 septembrie 2021 Citeşte mai mult...
Publicat: 24.08.2021   
Reprezentanțele din România, Moldova și Ucraina ale Fundației Terre des hommes și-au unit forțele pentru a colabora într-un proiect unic pentru a aduce schimbări pozitive privind violența de gen în școli – ACTIV (Acționează Împotriva Violenței). Citeşte mai mult...
Publicat: 05.08.2021   
You are a passionate Finance professional; you enjoy planning, working with financial reports and data. You are energetic, meticulous and organised. You are not afraid of working hard and you are looking for a meaningful job that will make a lasting impact? This challenge is for you. Citeşte mai mult...
Publicat: 29.07.2021   
Terre des hommes Moldova anunță un concurs de selectare a locațiilor (hotel, pensiune, bază de odihnă) pentru organizarea și desfășurarea Atelierelor de instruire pentru copii, tineri și profesioniști în cadrul proiectului Joboteca. Citeşte mai mult...
Publicat: 28.07.2021   
Peste 60 de tineri educatori de la egal la egal din 12 școli profesionale, colegii și centre de excelență din țară și-au consolidat cunoștinele și au deprins tehnici noi de lucru cu semenii în cadrul primei școli de vară destinate Rețelei Educatorilor de la Egal la Egal din învățământul profesional tehnic. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.07.2021   
Fundația Terre des hommes Moldova (Tdh) anunță, în cadrul proiectului „Hub-ul pentru Protecția Copilului – ChildHub”, concurs de selectare a unei instituții/organizații care să găzduiască un „Laborator de alfabetizare digitală – LAD” pentru beneficiari din categoriile social vulnerabile, inclusiv pentru persoanele de etnie romă. Citeşte mai mult...
Publicat: 03.06.2021   
Aproape 400 de adolescenți din toată țara au contribuit, atât în calitate de participanți, dar și ca experți la „Analiza privind necesitățile copiilor pentru a se simți în siguranță și a avea o școală fără bullying”, realizată de Terre des hommes Moldova. Pe 1 iunie, de ziua lor, la conferința „STOP BULLYING ÎN ȘCOLI: recomandările copiilor”, copiii au purtat un dialog deschis cu autoritățile, profesorii și părinții despre problemele pe care le-au identificat și soluțiile pe care le văd ei pentru o școală fără bullying. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.05.2021   
Peste 3000 de elevi din țară vor beneficia de orientare profesională în cadrul programului inovativ JOBOTECA. Timp de trei ani aceștia vor avea parte de programe de instruire, mentorat și internship-uri, pentru a-și dezvolta și consolida competențele necesare pentru a face o alegere de carieră potrivită. Citeşte mai mult...
Publicat: 21.05.2021   
Fundația Terre des hommes Moldova vă invită la evenimentul de lansare a proiectului „JOBOTECA - program pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii”. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.05.2021   
UNICEF Moldova, în colaborare cu organizația de protecție a drepturilor copilului Terre des hommes Moldova și cu aplicația de apeluri și mesaje Viber, a lansat pachetul de stickere „Explozie de emoții”, în care roboțelul Robert și prietenii săi exprimă o gamă variată de emoții și mesaje empatice. Atât abțibildurile virtuale, cât și mesajele, au fost elaborate în colaborare cu Grupul consultativ al copiilor al Tdh Moldova. Citeşte mai mult...
Publicat: 29.04.2021   
Între 19 și 23 aprilie a avut loc instruirea „Gestionarea situațiilor de bullying care se manifestă în contextul școlar”, organizată de Terre des hommes Moldova în care și-au consolidat cunoștințele și competențele 124 de profesioniști care direct sau indirect sunt implicați în intervenția situațiilor de bullying. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.04.2021   
Ce simte un copil supus bullying-ului? Ce poate face acesta pentru a ieși din situație și la cine să apeleze? Cum pot opri martorii o situație de bullying? Ce ar trebui să facă părinții și școala pentru a proteja copiii de bullying? Fundația Terre des hommes Moldova a lansat un video prin care aduce în atenția publică vocea copiilor privind pericolele bullying-ului și soluțiile pe care le văd copiii pentru a opri acest fenomen în școli. Citeşte mai mult...
Publicat: 21.04.2021   
Terre des hommes Moldova caută un cercetător/ o cercetătoare sau o echipă de cercetători cu o experiență considerabilă în cercetare, pentru a face o analiză a mediului de afaceri în raioanele partenere, a disponibilității lor de a stabili parteneriate cu școala și de a susține tinerii în programe de stagiu. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.04.2021   
În prima jumătate a lunii aprilie (2, 9, 16 aprilie) Terre des hommes Moldova a oferit un set de instruiri pentru profesioniștii din cadrul CRAP/SAP și OLSDÎ în vederea fortificării cunoștințelor în domeniul prevenirii și combaterii bullying-ului în școli. Cei peste 100 de profesioniști au explorat în aceste zile următoarele subiecte de bază: bullying -repere conceptuale, prevenirea, identificarea, intervenția și monitorizarea în situație de bullying. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.04.2021   
Terre des hommes Moldova este în căutarea unei persoane cu experiență pentru a elabora un ghid metodologic pentru educatorii de la egal la egal din școlile profesional tehnice. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.03.2021   
În perioada februarie - aprilie 2021, cu suportul Reprezentanței în Republica Moldova a Fundației Terre des hommes, în 30 de instituții de învățământ din întreaga țară se pilotează un program de activități pentru copiii din școală „STOP bullying - cunosc, înțeleg, aplic". Citeşte mai mult...
Publicat: 02.03.2021   
Terre des hommes Moldova continuă și în acest an programul „YouCreate - inițiative comunitare creative realizate de tineri pentru tineri”, oferindu-le tinerilor posibilitatea să participe și în 2021 la programul de finanțare a inițiativelor comunitare creative implementate de aceștia pentru semenii lor din comunitate. Tdh Moldova le oferă suport echipelor de inițiativă formate de tineri din 22 de raioane partenere, având la bază colaborarea dintre școală – Centru de tineret / tineri – comunitate – APL și alți actori locali, care își propun să realizeze inițiative creative comunitare în baza metodologiei „YouCreate”. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.02.2021   
Terre des hommes Moldova este în căutarea unei persoane dinamice și proactive pentru a se alătura echipei. Candidatul/a pe care îl/o căutăm are experiență în lucrul cu tinerii, studii relevante în domeniu, este dornic/ă să-și împărtășească experiența proprie și să acumuleze altele noi. Data de începere: cât mai curând posibil. Contract: 1 an (cu posibilitate de extindere), cu normă întreagă. Termenul limită de depunere a dosarelor: 19 martie 2021. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.01.2021   
Terre des hommes Moldova solicită oferte de prețuri pentru achiziționarea serviciilor de editare și tipar. Termen limită de depunere a dosarelor: 29 ianuarie 2021 Citeşte mai mult...

1 - 20 din 212


Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te
PAGINA ÎN SUS