În munca noastră, ne place să facem maximum posibil, să dăm ce e mai bun, să găsim cele mai bune soluții, să lucrăm cu cei mai dedicați oameni. Pentru că facem totul pentru copii - pentru a avea o copilărie cât mai bună posibil, pentru a crește adulți echilibrați și împliniți și, în consecință, pentru a avea o societate echilibrată la rândul său.
O nouă direcție de lucru pe care ne-am asumat-o sunt drepturile și protecția copiilor în sport. Am semnat, anul trecut, un acord de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal, pentru a contribui, împreună, la un climat mai favorabil și la o mai bună respectare a drepturilor copiilor în sport, iar, începând de anul acesta, intenționăm să ne apucăm de fapte concrete pentru a mișca lucrurile.
Tocmai pentru aceasta avem nevoie de un/o specialist/ă sau o companie de consultanță dedicată, cu experiență, pentru a efectua o evaluare a respectării drepturilor copiilor în sport. Așteptăm dosarele dvs. conform condițiilor de mai jos. Să le oferim copiilor, împreună, o copilărie și sanșe mai bune!
-----------------------------------
Fotbal sigur pentru copiii din Moldova
Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), în parteneriat cu Terre des hommes Moldova (Tdh), implementează proiectul „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova”. Proiectul este finanțat de UEFA, organizația umbrelă pentru 55 asociații naționale de fotbal, în cadrul programului de responsabilitate corporativă socială și a programului de asistență HatTrick.
Scopul proiectului este de a asigura un mediu protectiv și sigur pentru toți copiii care practică fotbalul în Moldova.
Fotbalul este cel mai popular sport din țară, iar antrenorii sunt uneori singurii adulți de încredere pentru copiii care practică acest sport, in special in cazul migrației părinților. În acest context, adulții implicați în sport trebuie să aibă cunoștințe adecvate despre ce este abuzul, cum să recunoască și să raporteze cazurile de violență. FMF își propune să asigure ca toți profesioniștii să fie bine informați și bine echipați pentru a preveni violența, dar și pentru a interveni în anumite situații de risc.
Prin urmare, în cadrul proiectului, va fi dezvoltată o politică de protecție a copiilor - salvgardare (child safeguarding) în Moldova.
Obiectivele evaluării
• Suntem în căutarea unui/unei expert/e sau a unei companii care va realiza un raport de analiză a cunoștințelor, atitudinilor și practicilor (CAP) privind protecția copiilor în fotbal. (Vedeți TOR în anexa 1).
• FMF caută un cercetător/o cercetătoare sau o echipă de cercetători cu o experiență considerabilă în cercetare și cunoștințe în domeniul sportului în general și în special a fotbalului, a educației și protecției copilului. (Vedeți TOR în anexa 2)
Cum să aplicați?
Dosarele vor fi transmise la adresa electronică: mda.office@tdh.ch, până pe 29 Martie 2020.
Indicați denumirea proiectului în titlul mesajului.
![]() |
Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor. |
|
|
|
|||
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
|