Română      Русскии

25.02.2021
Terre des hommes Moldova anunță vacantă poziția de Specialist/ă în lucrul cu tinerii
25.01.2021
Terre des hommes Moldova solicită servicii de editare și tipar
22.01.2021
Terre des hommes Moldova este în căutare de redactori de limbă română
22.01.2021
Terre des hommes Moldova solicită servicii de machetare și/sau design grafic
28.12.2020
Comunitățile de romi din regiunea Dunării vor beneficia de un program transnațional de incluziune și împuternicire prin alfabetizare digitală

 

Discuții / Resurse

Joc la aer liber "Șireata minge", o versiunea a jocului Ascunselea

Participanți: minim 4 copii

Materiale: o minge

Instrucțiuni:

Copii se asează în sir indian, în fața primului copil este o minge. Acesta zice un numar (din cîti copii sunt) iar copilul din sir cu numarul respectiv va trage un șut la minge, cît mai departe. Primul din șir fuge dupa minge, între timp ceilalți copii se ascund.

Mingea stă într-un loc fix, cînd cel care caută găsește un copil atinge mingea și spune numele acestuia, dacă cel care numară nu e atent, un copil poate ieși din ascunzătoare să dea un șut la minge; în acest caz copiii deja găsiti se pot ascunde din nou pîna cel care numară prinde mingea și o aduce la locul fix. Jocul se termina cînd sunt prinși toti copii care s-au ascuns.

Propuneri: Dacă grupul de copii este mare pot fi implicate în căutări doi sau chiar trei copii, la fel pot fi introdu-se noi reguli la propunerea copiilor.Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS