Română      Русскии

17.12.2019
Atelier de follow-up: parteneriatele comunitare dezvoltate de Centrele de tineret, tineri voluntari și școli în 22 de raioane din țară
09.12.2019
Conferință de totalizare a proiectului privind protecția drepturilor minorităților etnice, realizat de Tdh Moldova
12.11.2019
Cadre didactice din 30 de comunități din țară au făcut schimb de bune practici în prevenirea și comaterea bullyingului în școli
07.11.2019
Networking, planuri de viitor și creativitate la tabăra de toamnă de antibullying pentru copii
18.10.2019
Drepturile copilului, prin ochii copiilor

 

Discuții / Resurse

Joc la aer liber "Șireata minge", o versiunea a jocului Ascunselea

Participanți: minim 4 copii

Materiale: o minge

Instrucțiuni:

Copii se asează în sir indian, în fața primului copil este o minge. Acesta zice un numar (din cîti copii sunt) iar copilul din sir cu numarul respectiv va trage un șut la minge, cît mai departe. Primul din șir fuge dupa minge, între timp ceilalți copii se ascund.

Mingea stă într-un loc fix, cînd cel care caută găsește un copil atinge mingea și spune numele acestuia, dacă cel care numară nu e atent, un copil poate ieși din ascunzătoare să dea un șut la minge; în acest caz copiii deja găsiti se pot ascunde din nou pîna cel care numară prinde mingea și o aduce la locul fix. Jocul se termina cînd sunt prinși toti copii care s-au ascuns.

Propuneri: Dacă grupul de copii este mare pot fi implicate în căutări doi sau chiar trei copii, la fel pot fi introdu-se noi reguli la propunerea copiilor.Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS