Română      Русскии

25.02.2021
Terre des hommes Moldova anunță vacantă poziția de Specialist/ă în lucrul cu tinerii
25.01.2021
Terre des hommes Moldova solicită servicii de editare și tipar
22.01.2021
Terre des hommes Moldova este în căutare de redactori de limbă română
22.01.2021
Terre des hommes Moldova solicită servicii de machetare și/sau design grafic
28.12.2020
Comunitățile de romi din regiunea Dunării vor beneficia de un program transnațional de incluziune și împuternicire prin alfabetizare digitală

 

Discuții / Resurse

Ceapa diversităţii

          Ceapa diversităţii

    Ceapa diversităţii este o activitate care demonstreaza că diferenţele dintre grupuri se completează între ele.

 

PROCEDURA:

1.Participanţii sunt rugaţi să faca cîte un cerc şi un altul în interior,sa-şi imagineze straturile de ceapă,astfel perechile se aşează una în faţa celeilalte.

2.Fiecare pereche trebuie să gasească foarte repede un lucru:aspect,trăsăture,atitudine pe care îl au în comun şi să gasească o formă de exprimare  pentru acesta.Se poate păstra aceaşi formă de exprimare sau sa indicaţi de fiecare dată una diferită:,,cinta un cintec” ,,mimeaza putin” compune o poezie din doua versuri’’ ,,exprima-te prin zgomote’’ exprima-te printr-un simbol”...

3.După ce este realizat acest lucru,cămaşa exterioară a cepei se mişcă la dreapta şi fiecare pereche nouă  trebuie să gasească o similaritate şi s-o exprime.

 

De asemenea puteţi da indicaţii  referitor la tipul de similaritate:mincarea preferată ,ce nu mi-a plăcut în şcoală,famile,muzică ş.a ,aprofundîndune cît mai adînc în ceapa noastră.

 

REFLECŢII ŞI EVALUARE:

Poate să urmeze o discuţie despre : Ce similarităţi/diferenţe ne-au uimit?De unde vin ele?Cît de complementare pot fi diferenţele noastre.

 

 Această metodă în practică:

Ar putea fi folosiă şi pentru a sparge gheaţa,însă de asemenea poate fi folosită si la sfirşitul unei sesiuni,,ceapa de adio”.Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS