Română      Русскии

02.03.2021
Terre des hommes Moldova continuă proiectul pentru tineri YouCreate și în 2021
25.02.2021
Terre des hommes Moldova anunță vacantă poziția de Specialist/ă în lucrul cu tinerii
25.01.2021
Terre des hommes Moldova solicită servicii de editare și tipar
22.01.2021
Terre des hommes Moldova este în căutare de redactori de limbă română
22.01.2021
Terre des hommes Moldova solicită servicii de machetare și/sau design grafic

 

Discuții / Resurse

JOC : ,,CÎMPUL MINAT “

JOC : ,,CÎMPUL MINAT

 

Participanţii se împart în 3 grupuri:,,partizanii”, ,,minele” şi ,,asistenţii”.,,Partizanii “ se vor situa la un capăt al sălii.Scopul lor va fi sa traverseze sala dintr+un capăt în altul avînd ochiii legaţi.,,Minele se vor plasa haotic pe tot spaţiul de joc .Ele vor sta nemişcate pe toată durata activităţii.,,Asistenţii’’ se vor plasa în capătul opus al sălii şi vor ajuta ,,partizanii să traverseye sala ghidîndu-i. ,,Partizanul care se va atinge de o mină va exploda.

Îşi vor schimba rolurile de cîteva ori ca toţi să experimenteye toate situaţiile .Dupa terminarea activităţii iniţiayă o discuţie despre cum s-au simţit,despre lucrurile care i-au ajutat şi care i-au împiedicat să traverseze ,,cîmpul minat”,despre comunicarea dintre ,,partizani” şi ,,asistenţi”,despre cooperarea dintre ,,asitenţi” etc.

Pentru a evita confuziile vizavi de comenzile date de "Asistenti" fiecare cuplu "Partizan" - "Asistent" isi poate personaliza comenzile prin anumite sunete. De exemplu unul dintre cupluri isi poate alege: pentru - Mergi innainte - comanda "Hop" pentru stai pe loc "RRR" pentru fa la stinga "DuDu" etc. 

In cadrul discutiei de dupa activitate se poate de intrebat copiii vizavi de "Mine" adica de obstacole ca de periocole care se intilnesc pot intilni in viata reala, si la cine pot apela copiii pentru a le depasi sau ce resurse au pentru a le depasi. Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS