Română      Русскии

02.03.2021
Terre des hommes Moldova continuă proiectul pentru tineri YouCreate și în 2021
25.02.2021
Terre des hommes Moldova anunță vacantă poziția de Specialist/ă în lucrul cu tinerii
25.01.2021
Terre des hommes Moldova solicită servicii de editare și tipar
22.01.2021
Terre des hommes Moldova este în căutare de redactori de limbă română
22.01.2021
Terre des hommes Moldova solicită servicii de machetare și/sau design grafic

 

Discuții / Resurse

Vulpea și găinile (pisica și vrăbiuțele)

Obiectiv:  în plan psihosocial  se dezvoltă cooperarea între elevi, onestitatea, capacitatea de observație și concentrare, comunicarea non-verbală, gîndirea strategică; în plan fizic jocul dezvoltă reacția și viteza.

                                          

Pentru desfășurarea acestui joc non-verbal e nevoie de un anumit număr de scaune (cu un scaun mai puțin decît numărul participanților, ex 11 copii- 10 scaune). Scaunele sînt plasate haotic  pe un teritoriu limitat, astfel încît să existe spațiu între ele ca elevii să se poată mișca de la scaun la scaun. Un copil  este vulpea, iar ceilalți sunt găinile. Scaunul liber este plasat la vreo 3 metri de locul unde se află vulpea. Vulpea vine încet(ea este atenționată că trebuie să fie onestă)spre găinușe, iar acestea din urmă încearcă prin comunicare non-verbală și strategie să împiedice vulpea de a se localiza printre ele, mutîndu-se repejor, dar atent de pe un scaun pe altul.

Exersînd acest joc am observat că este foarte eficient și productiv, dezvoltînd elevilor gîndirea strategică și consolidînd grupul. În urma practicării jocului copii sînt plini de entuziasm, bună dispoziție.

Progresie: După ce au înțeles principiul se poate varia jocul, folosind în locul scaunelor cercuri, astfel elevii vor executa alte mișcări, deplasîndu-se din cerc în cerc.

 

 

 

 

se poate folosi ca un joc energizant.Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS