Română      Русскии

28.01.2022
Apel de propuneri de proiecte pentru sporirea gradului de implicare a structurilor societății civile locale din regiunile Cahul și Ungheni în promovarea egalității de gen, prevenirea violenței domestice și abilitarea fetelor/femeilor.
27.12.2021
„Te voi iubi, pozitiv(ă) sau negativ(ă).” Campania de promovare a modului sănătos de viață în 12 școli profesional-tehnice din țară
20.12.2021
Copiii vor să fie auziți. Cum construim relații armonioase între părinți și adolescenți?
17.12.2021
Adolescenții trebuie apreciați pentru reușitele lor. Cum pot încuraja părinții deciziile corecte la copiii adolescenți
16.12.2021
Cum comunic și cum soluționez conflictele cu copilul meu adolescent?

 

Discuții / Resurse

La cinema, gratuit, în unele localităţi ale Moldovei

Ştim că, din păcate, pe perioada de vară copiii nu au parte de multe activităţi în comunităţile lor.

Dar vara aceasta Festivalul de film documentar CRONOGRAF merge cu un turneu prin ţară.

Intrarea este liberă. Mai jos (în imagine) vedeţi ce film, unde şi când vor fi proiectate.

► “Te iubesc, Ion şi Doina”, cea mai recentă producție OWH Studio (2014), în regia Leontinei Vatamanu. Filmul prezintă viața și creația legendarului tandem Ion și Doina Aldea Teodorovici, care a făcut senzație după premiera sa de la Chișinău.

► “Matei Vișniec - Acasă”, un film despre Matei Vișniec , în regia Andreei Știliuc (cadRO, CRONOGRAF ediția a XI-a, 2013). Matei Vișniec, cel mai cunoscut dramaturg român în viață, s-a stabilit la Paris în 1987. Când revine acasă, întreaga sa existență în afara granițelor țării pare o ficțiune.

► „Masacrul inocenţilor”, regie Victor Bucătaru (Trofeul cadRO, CRONOGRAF ediția a XI-a, 2013). Un film despre masacrul organizat de către Federaţia Rusă în tânăra republică independentă, Republica Moldova. Un film cutremurător despre războiul din 1992 de pe Nistru.

► „Dor de Ion Vatamanu”, o producție OWH Studio, 2007, în regia Leontinei Vatamanu, fiica poetului.

►„Apuseni la Viitor” un film în regia Cristinei Oancea (Trofeul cadRO, CRONOGRAF ediția a VIII-a, 2010). Acest film este povestea a trei tineri, originari din Munţii Apuseni. Dialogul lor conturează nu numai trecutul, prezentul şi un posibil viitor al Apusenilor, ci şi portretul unei generaţii mult mai puţin superficiale decât se crede.

► „Doisprezece”, un proiect regizoral a trei autori Maria Eça, Miguel Bretiano și Vasco Crespo, care relatează povestea lui Lucian Prodan, un copil din Moldova, care, foarte curând după ce se mută în Portugalia, este atras de un sport necunoscut lui până atunci, cel de a prinde valurile. În doar trei luni el învață concomitent să inoate și să facă
surf, câștigând simpatia și respectul surferilor locali. (cadRO, RONOGRAF ediţia a XI-a, 2013)

► „Aproape de Cer”, regie Titus Faschina (cadRO, CRONOGRAF ediţia
a X-a, 2012). Dumitru Stanciu este unul dintre ultimii ciobani ai Europei. Aşa cum au făcut şi străbunii lui sute de ani, vara şi iarna, el, împreună cu turma lui, cutreieră culmile îndepărtate, dar atât de aproape de cerul Carpaţilor din Transilvania. Dumitru trăieşte printre legendele munţilor, purtând o grijă fără odihnă pentru animalele sale. Va muri oare o bucată
din vechea Europa dacă acest cioban se va opri? Sau va duce Radu, fiul ciobanului Dumitru, tradiţia mai departe?

Mai multe informaţii găsiţi şi pe Facebook

Detalii suplimentare puteți primi la numărul de telefon: 022 232 771Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan

 

PAGINA ÎN SUS