Română      Русскии

17.12.2019
Atelier de follow-up: parteneriatele comunitare dezvoltate de Centrele de tineret, tineri voluntari și școli în 22 de raioane din țară
09.12.2019
Conferință de totalizare a proiectului privind protecția drepturilor minorităților etnice, realizat de Tdh Moldova
12.11.2019
Cadre didactice din 30 de comunități din țară au făcut schimb de bune practici în prevenirea și comaterea bullyingului în școli
07.11.2019
Networking, planuri de viitor și creativitate la tabăra de toamnă de antibullying pentru copii
18.10.2019
Drepturile copilului, prin ochii copiilor

 

Discuții / Resurse

"Origami- o nouă abordare"- atelier complementar 5-6 aprilie 2014

Materiale: hîrtie, foarfece (pot fi utilizate şi alte materiale decorative)

Instrucţiuni: Copiilor li-se recomadă să ia cîte o hîrtie A4 şi să realizeze acţiunile în tocmai cum face profesorul. Toată activitatea începe cu descrierea unei poveşti  în care personajele  iau viaţă pe parcursului executării procesului de pliere.

Povestea:

Se pliază hîrtia în formă de unghi drept, se taie bucata neinclusă în unghiul dat. Cînd dezlipim se primeşte un pătrat, acesta reprezintă un orăşel . Pliem înapoi pătratul primit şi ne imaginăm ca asta este o familie compusă din tată şi mamă. Pentru a crea copiii – fratele şi sora, pliem perpendicular cu baza  triunghiul dreptunghic . Copii din anumite circumstanţe s-au certat, deci se pliază triunghiurile în afara. Compoziţia creată se încearcă a se plasa în palmă, din latura în care dînsa stă independent în picioare se îndoaie cîteva cm. Copii obosiţi şi necăjiţi au întrebat drumul acasă de un animăluţ găsit în cale. Pentru a vedea cu cine au discutat copii se dechide doar o parte din cei cîţiva cm pliaţi anterior şi pentru comoditate se îndoaie vîrful de sus, obţinîndu-se imaginea unei vulpi. Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS