Română      Русскии

13.09.2019
Școala viitorului este o școală liberă de violență și bullying
22.08.2019
Tineri, manageri ai Centrelor de tineret şi profesori vor dezvolta iniţiative de implicare civică pentru tinerii din 23 de raioane
15.08.2019
150 de copii, din 30 de școli din țară, vor deveni agenți ai schimbării pentru combaterea violenței
07.08.2019
Toți copiii trebuie să se simtă în siguranță și protejați în sport
17.07.2019
Elevi și profesorii din 30 de localități învață cum pot diminua violența în școală și comunitate

 

Discuții / Resurse

"Origami- o nouă abordare"- atelier complementar 5-6 aprilie 2014

Materiale: hîrtie, foarfece (pot fi utilizate şi alte materiale decorative)

Instrucţiuni: Copiilor li-se recomadă să ia cîte o hîrtie A4 şi să realizeze acţiunile în tocmai cum face profesorul. Toată activitatea începe cu descrierea unei poveşti  în care personajele  iau viaţă pe parcursului executării procesului de pliere.

Povestea:

Se pliază hîrtia în formă de unghi drept, se taie bucata neinclusă în unghiul dat. Cînd dezlipim se primeşte un pătrat, acesta reprezintă un orăşel . Pliem înapoi pătratul primit şi ne imaginăm ca asta este o familie compusă din tată şi mamă. Pentru a crea copiii – fratele şi sora, pliem perpendicular cu baza  triunghiul dreptunghic . Copii din anumite circumstanţe s-au certat, deci se pliază triunghiurile în afara. Compoziţia creată se încearcă a se plasa în palmă, din latura în care dînsa stă independent în picioare se îndoaie cîteva cm. Copii obosiţi şi necăjiţi au întrebat drumul acasă de un animăluţ găsit în cale. Pentru a vedea cu cine au discutat copii se dechide doar o parte din cei cîţiva cm pliaţi anterior şi pentru comoditate se îndoaie vîrful de sus, obţinîndu-se imaginea unei vulpi. Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS