Română      Русскии

28.01.2022
Apel de propuneri de proiecte pentru sporirea gradului de implicare a structurilor societății civile locale din regiunile Cahul și Ungheni în promovarea egalității de gen, prevenirea violenței domestice și abilitarea fetelor/femeilor.
27.12.2021
„Te voi iubi, pozitiv(ă) sau negativ(ă).” Campania de promovare a modului sănătos de viață în 12 școli profesional-tehnice din țară
20.12.2021
Copiii vor să fie auziți. Cum construim relații armonioase între părinți și adolescenți?
17.12.2021
Adolescenții trebuie apreciați pentru reușitele lor. Cum pot încuraja părinții deciziile corecte la copiii adolescenți
16.12.2021
Cum comunic și cum soluționez conflictele cu copilul meu adolescent?

 

Discuții / Resurse

parintii si copii

1. Pictatul pe fata si corp.

Folosind vopseluri speciale, va puteti bucura alaturi de copii de imaginatia si creativitatea lor.; lasati-va pictati pe fata sau pe corp de copilul dvs., va fi foarte amuzant la sfarsit; veti rade impreuna si acest lucru va intari relatia dintre voi.

2. In gradina

Pentru cei care beneficiaza de o „bucata de pamant”, ingrijirea plantelor (flori,legume etc.) poate fi o modalitate placuta de relaxare si o posibilitate de comunicare afectiva; insa in lipsa acestei bucati de pamant, se poate incerca si pe balcon… in ghivece si jardiniere.

3. Colectia familiei

Puteti colectiona, impreuna cu copiii dvs., cele mai variate obiecte, pe care apoi sa le fotografiati si sa le puneti intr-un album de familie, lucru care contribuie la dezvoltarea spiritului de echipa în familie.

4. Campionatele familiei:

Carti, remy, table, şah, scrabble, puzzle, „Nu te supara, frate!”,Piticot, Monopoly etc. Orice joc trezeste la copii spiritul de competitie, stimuleaza ambitia şi vointa.

5. Concursuri pe teme din desene animate

Mai ales pentru copiii mici povestea, jocul, animatia sunt metode utile pentru stimularea imaginatiei si a proceselor de cunoastere.\

6. In bucatarie

Acordati-va timp pentru a inventa impreuna tot felul de retete culinare si faceti-le impreuna, pe roluri, inventand eventual si un premiu… pentru cel mai bun bucatar.

 

Sunt foarte interesante aceste activitati si la sigur vor face ca relatia copii-parinti sa fie mai buna.Utilizator (Email)
ParolăAi uitat parola?
Înregistrează-te


     

 Acest site a fost creat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune a copiilor” implementat de Reprezentanţa Fundaţiei Elveţiene „Terre des hommes – Lausanne” în Republica Moldova. Proiectul este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Informaţia de pe site nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 
© Terre des hommes Moldova 2013
Developed by Andrei Madan

 

PAGINA ÎN SUS